Sofia bakar

20120806-105301.jpg

Under helgen testade jag att baka ett lchf-bröd som jag hittat recept på hos Cecilia Folkesson. Har testat att baka ett bröd förut också, men det gillade jag inte alls. Dock så saknar jag min morgonmacka på helgen, så var tvungen att hitta nått som passade! Vilket detta gjorde! T o m Johan gillade detta bröd, och det säger inte lite. :)

Ingredienser:
1/2 dl solrosfrön
1 dl skalade sesamfrön
2 msk krossade linfrön
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl fibrex
2 dl riven lagrad ost
4 ägg

(Både Fibrex och Fiberhusk finns att köpa på ex Ica. Ofta vid glutenfria hyllan.)

Gör såhär:

Mal eller mixa solros –och sesamfrön.
Vispa äggen fluffigt.
Blanda ihop övriga ingredienser och rör ihop allt samman. (Låt stå ett tag.)
Bred ut på bakplåtspapper, ca 20×20 cm.
Garnera med havssalt och lite solrosfrön.

Grädda i 200° C i ca 20 min. Serveras med ost och grönsaker!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s