Sofia testar: OCM – resultatet

För 30 dagar sedan började jag rengöra ansiktet med oljor istället för vanlig ansiktsrengöring. Mitt mål med det hela var att se om huden regerade annorlunda (bättre) och blev fräschare. Har den det? Ja! Visst kan det vara lite kladdigt, meckigt och ta längre tid än normalt. Men det tycker jag det är värt.

Efter redan några dagar märkte jag att kvalitén på huden förändrades. Från att ha varit torr som fnöske på förmiddagen och flottig på eftermiddagen så var den jämn och återfuktad under hela dagen istället. De två första veckorna märktes det att huden rengjordes på djupet för då kom det ganska många små finnar, vilket jag var förberedd på eftersom jag läst att det är en vanlig effekt i början. Efter två veckor läkte de ihop och det slutade komma nya. (De som kom är pga att en viss person inte kan sluta pilla på osynliga prickar!!)

Nu efter 30 dagar har jag märkt vilken kombination av olja som fungerar bäst för mig. I testet skulle jag använda 1/3 ricinolja och 2/3 mandelolja men jag märkte att denna kombination gjorde min hud rätt torr (inte oljig som man kanske kan tro). Så, min lösning på detta är att antingen så blandar man ut ricinoljan ännu mer, ca 10-20% ricin och 80-90% mandel, eller så gör man som jag: tog endast mandeloljan att rengöra med varannan dag!

Blir man verkligen ren då, undrar ni? Absolut! Oljorna tar bort allt smink, och efter några minuters massage känner man även hur ”pluppar” lossnar. Det som är viktigt är just att man masserar mellan 3-5 minuter så oljan verkligen går in på djupet. Sedan tar man en liten ren handduk och blöter med varmt vatten och sedan tar man bort oljan med handduken. Behöver repeteras några gånger.

Har ni frågor eller tycker att jag missat något så är det bara att kommentera inlägget så svarar jag. :)

4 thoughts on “Sofia testar: OCM – resultatet

 1. kreuzergabre

  Jag ska LÄTT köpa!!! Du får säkert 40 sms när jag ska börja med skiten meneeeee… det är ju inte så ovanligt att Michan är korkad. YEAH BABYYY. Hejja dig. Men jobbigt att man får MER finnar ibörjan. Jag tycker det räcker med de idioterna jag har. Min hud är KAOOOS. Men det finns ju orsak det till iofs.

  Svara
  1. attvarasofia Inläggets författare

   Ja men man förlorar ju ingenting på att testa nån månad för att se vad man tycker! Smsa så mycket du vill, jag var också förvirrad i början! :) Min hy har förbättrats mycket! Hoppas du blir lika nöjd!! Och det är inga såna där dumma parabener som vi inte gillar. Tummen upp!

   Svara
 2. Sara

  Hej! Jag vill också börja med denna metod, men undrar vad man ska göra på mornarna? Det står bara överallt att man ska rengöra på kvällen med olja, men ingenting om vad man ska göra på mornarna. Hur gör du? Det står också ofta att man inte ska göra detta varje kväll. Vad ska man göra de kvällar man inte gör OCM?
  Tacksam för svar!
  Sara

  Svara
  1. attvarasofia Inläggets författare

   Hej Sara! Kul att du hittat hit! På morgonen sköljer jag bara ansiktet med vatten faktiskt, brukar räcka :) De kvällar jag inte kör ricin/mandelolja blandningen, så tar jag endast mandelolja istället för att huden inte ska bli för torr. Lycka till!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s