att göra om ett kök

Jag har ju tidigare nämnt något om ett ”köksprojekt”, men inte riktigt haft tid eller ork att gå in på saken ytterligare. Men, nu tänkte jag förklara läget.

Jag har i stort sett bott hos Johan sedan början av sommaren, och det märks så tydligt att vissa saker helt enkelt inte funkar i huset. Som till exempel köket som är från sent 70-tal. Det är dåligt med förvaring, gamla vitvaror (som dessutom är härligt 70-tals bruna) som funkar sådär, ett plastgolv som suuuuger åt sig stekflott samt ingen köksfläkt eller diskmaskin. Ja ni hör ju. Därför har hyresvärden nu gått med på att renovera köket, om vi också hjälper till med jobbet. Hela köket kommer rivas ut och in med ett nytt och fint IKEA-kök i äldre lantlig stil. Plastmattan på golvet ska ut och ersättas med ett brett trägolv i furu, som skall vitlaseras och lackas. Vitvaror byggs in i skåp för att göra inredningen så harmonisk och ”gammaldags” som möjligt.

Jag har ju länge varit otroligt intresserad av inredning, men tyvärr tappat energin till det de senaste året, men nu känner jag hur inrednings-genen vaknat till liv igen! Jag tittar på inspirationsbilder i tidningar, kikar på olika nyanser av vitt i färgbutiker och fantiserar hur fint det kommer bli när vi är klara!

Ungefär såhär hade vi tänkt oss. Bild nr ett visar golvet och bild nummer två visar inspiration till själva köksinredningen. Tror att det här kommer bli riktigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s