att drömma om ett färdigt sovrum

Förhoppningsvis är det inte allt för lång tid tills vi kan göra klart vårt sovrum. Eftersom det är lite knepigt att planera rummet, med alla snetak och fönster och murstockar och vinklar och vrår, så har jag scannat google på inspirationsbilder på hur andra har löst liknande problem.

IMG_7543
SFD95A346F08D5A4296AC4E985F0448AFC4_800x800
SONY DSC
untitled
De flesta tycks ställa sängen framför fönstret, trots att detta kanske inte är att föredra. Jag har också funderat på att lösa det så, om det inte vore för elementet som sitter under fönstret. Det kan ju vara en nackdel att ställa en säng framför som stoppar flödet av värme in i rummet.
Alternativet är då att ställa sängen med huvudändan mot där snetaket är som lägst, och då går ju sänggavel bort helt, det får inte plats. Sängen kommer även då hamna framför och helt skymma ett litet fönster som sitter på den låga väggen. Men det är nog ändå ett bättre alternativ än att ställa för elementet. (Här och här ser ni lite bilder över utrymmet).

Det är sannerligen mycket att tänka på, och fundera över. Just nu har vi sängen i det utrymme vi kommer ha som garderob/förvaring, så där kan den inte stå kvar. Vi har ju så små utrymmen och behöver kunna möblera till perfektion för att få in alla våra saker och skapa så mycket förvaring som möjligt men ändå få det praktiskt och fint.

Fortsättning följer…

Lämna en kommentar