att börja planera inför kyligare tider

Det börjar bli kyligare ute, imorse visade termometern 5 plusgrader när jag satte mig i bilen. Dessa svala nya vindar och temperaturer får mig att vilja börja höst och vinterbona inomhus. Redan igår tog vi fram duntäcket till sängen och det var ju så otroligt mysigt.

Vad har jag för planer då?
Jo. Vi har länge pratat om att byta ut vår soffa, det behövs verkligen. Den vi har nu är helt otroligt hemsk, om jag ska vara helt ärlig. Alla som någon gång har varit hemma hos oss vet att ja, den är skön, men sittkuddarna halkar liksom ur soffan konstant vilket varken är snyggt eller bekvämt.
Så, en ny soffa blir det. Vi hade först bestämt oss för KIVIK från IKEA, men sedan såg vi att det i oktober ska lanseras en ny modell som heter STOCKSUND, så nu börjar vi luta åt en sådan istället. Drömmen vore dock en chesterfield-soffa, men vår plånbok kan inte riktigt tillåta det just nu plus att det nog inte skulle passa i torpet. Får bli i ett annat hus, en annan gång.

Sedan. Vill jag även byta ut mattan vi har under soffa och soffbord. Den är fin, men känns för vårig och somrig, eftersom den är vit med blå/svart-mönster (grafiskt). Jag är istället ute efter en ullmatta jag fyndat på Rusta, kan dock inte bestämma vilken färg.

matta-rusta
Lutar mest åt den grå eftersom den är mjuk men samtidigt passar med allt hemma hos oss. Nackdelen är att den just nu kanske blir för matchy-matchy med nuvarande soffan, men den ska ju bytas så småningom.
matta-svart-rusta
Svart känns praktiskt, men lite för hårt. Vi har ju vitlaserade furugolv så en svart matta mot det kanske inte kommer bli så bra. Huum.
rusta-matta-1Och jokern. En grön. Egentligen passar den inte till något alls hemma hos oss, vi har verkligen ingenting som matchar den här rackaren. Men. Jag kan inte låta bli att förföras av den mjuka, dova, gröna nyansen.

Svårt alltså.
Kanske måste jag se och känna på mattorna in-real-life för att kunna avgöra?
Vad tycker ni?

2 thoughts on “att börja planera inför kyligare tider

 1. jamtlandshanna

  Ja, guu va svårt! Jag gillar ju färgklickar (om man nu kan kalla den gröna för färgklick!?) Men jag skulle nog gått på den gröna. Kanske just för att den bryter av.

  Svara
  1. attvarasofia Inläggets författare

   Det blev ännu svårare när jag såg dem i verkligheten, för de var ännu finare än på bild! :) Ska dra dit sambon också så får han vara med och bestämma!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s